Tai valitsusvastased hõivasid veel mitu ministeeriumihoonet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tais jätkuvad valitsusvastased protestiaktsioonid, meeleavaldajad on Bangkokis hõivanud veel mitu ministeeriumi.

Valitsusvastaste meelevallas on transpordi- ja põllumajandusministeeriumid, eilsest saadik ka rahandus- ja välisministeeriumid.

Austraalia uudisteportaal news.com.au teatas, et praegused protestiaktsioonid on viimaste aastate suurimad.

Üleeile tuli Tai pealinnas tänavatele umbes 15 000 inimest.

Ministeeriumite hõivamine on uus strateegia, mille eesmärgiks on peatada valitsuse töö, takistades personalil töötamast.

Meelavaldajad nõuavad peaministri Yingluck Shinawatra lahkumist. Lisaks on nad vastu ideele lubada valitsusjuhi vennal, endisel peaministril Thaksin Shinawatral kodumaale naasta.

Thaksin kõrvaldati peaministri kohalt sõjaväelaste sooritatud riigipöörde käigus pärast talle esitatud korruptsioonisüüdistusi 2006. aastal. Ta viibib vangistuse vältimiseks maapaos.

Portaali news.com.au andmetel kardavad paljud, et valitsusvastaste ja Thaksini poolehoidjate vahel puhkevad taas kaklused. Ekspeaministri toetajad peavad praegu Bangkoki staadionil koosolekut.

Aastal 2010 hõivasid Thaksini poolehoidjad kesklinnas mitu piirkonda ja seda nädalateks. 90 inimest sai surma, kui praeguse opositsiooni tollal juhitud valitsus saatis sõjaväe probleemi lahendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles