Eesti sai mullu enim EL-i rahastust SKT kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit.
Euroopa Liit. Foto: SCANPIX

Möödunud aastal netorahastas Euroopa Liit (EL) sisemajanduse koguprodukti (SKP) suhestatuna enim Eestit.

Teisipäeval avaldatud EL-i 2012. aasta eelarve finantsraportist selgub, et mullu netorahastati EL-i vahenditest SKP-sse suhestatuna enim ehk 4,84 protsendi ulatuses Eestit. See tähendab, et Eesti sai EL-i vahenditest tulevate rahade ja EL-i makstud rahade vahe oli võrdväärne 4,84 protsendiga Eesti SKTst.

Samuti lähtub raportist, et Eesti sai mullu EL-i eelarvest 954,2 miljonit eurot, samas makstes EL-i eelarvesse 175,7 miljonit ehk 778,5 miljonit eurot vähem.

Eestile järgnesid EL-i maksetega SKP-sse Leedu 4,82 protsendi ja Läti 4,29 protsendiga. Suurimad netomaksjad SKP-sse olid rootsi -0,46 protsendi, Taani -0,45 protsendi ja Saksamaa -0,44 protsendiga.

Absoluutsummades suurimad netosaajad EL-i möödunud aasta eelarvest olid Poola, Kreeka ja Hispaania, vastavalt 12 miljardi, 4,5 miljardi ja 4 miljardi euroga. Suurimad netomaksjad olid mullu Saksamaa, Prantsusmaa ja Inglismaa, vastavalt 12 miljardi, 8,3 miljardi ja 7,4 miljardi euroga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles