Prantsusmaal käib kohus voodoo-vägistaja üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodoo praktiseerija Beninis.
Voodoo praktiseerija Beninis. Foto: EPA

Pariisis algas täna kohtuprotsess Togost pärit noormehe üle, kes süüdistatakse kolme teismelise vägistamises ja ründamises voodoo eksortsismiriituse käigus.


Süüdimõistmise korral ähvardab kohtualust kuni 20-aastane vangistus. Teda süüdistatakse kolme oma tüdruksõbra naissugulase vägistamsies.

«Ma tegin midagi, mis polnud hea,» tunnistas 28-aastane kahe lapse isast kohtualune. Ta lisas, et on nüüdseks voodoo praktiseerimise lõpetanud.

Kaasosalisena on kohtu all ka ohvrite 41-aastane ema, kes väidetavalt andis oma nõusoleku laste kallal rituaali sooritamiseks.

Vägistamised toimusid aastatel 2010-2011. Ka süüdistatakse kahtlusalust tüdrukute käte ja jalgade lõikumises ning haavadele musta pulbri hõõrumises. Ta ka pesi nende genitaale.

Mees vahistati 2011. aasta veebruaris pärast tema viimast vägistamist. Kohus peaks tema kohta otsuse langetama reedel.

Suure aafriklaste kogukonnaga Prantsusmaal pole see sugugi esimene avalikkuse ette jõudnud voodoo eksortsismi juhtum. Hiljuti saadeti trellide taha neli meest, kes pidasid vangistuses ja piinasid noort naist, keda pidasid kurjast vaimust vaevatuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles