Ka Soome kolib presidendi vastuvõtu pealinnast välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen ja tema abikaasa Jenni Dahlman 2007. aasta iseseisvuspäeva vastuvõtul.
Kimi Räikkönen ja tema abikaasa Jenni Dahlman 2007. aasta iseseisvuspäeva vastuvõtul. Foto: EPA

Traditsiooniliselt on põhjanaabrid oma iseseisvuspäeva vastuvõttu pidanud Helsingis, kuid et presidendiloss on praegu remondis, kõlistavad soomlased 6. detsembril klaase ebatraditsioonilises kohas – Tamperes.
 


Tampere-talos peetavale vastuvõtule on kutsutud 1700 külalist. Tampere-talo korraldatud pressikonverentsil selgus, et paljudele tänavu vastuvõtule palutud inimestele tuli see kutse suure üllatusena. Nimelt on sel korral piduliste hulgas rohkelt inimesi, kellele see on esimene kord olla iseseisvuspäeva vastuvõtu nimekirjas. Nende seas on näiteks sada sõjaveterani.

Soome meedia andmeil peaks tänavune pidu olema pisut vähem formaalne kui tavaliselt, samuti ei saa seal tänavu selliseid traditsioonilisi piduroogi nagu presidendi punš ja verivorst.

Ajakirjanduse andmeil mängivad seekordsete pidustuste juures põhirolli muusika ja kirjandus ning ürituse näo kujundamise juures on tugevat rolli mänginud presidendipaar isiklikult.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles