Dombrovskis: ma ei kavatse uuesti peaministriks hakata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis andis täna pärastlõunal pressikoverentsi.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis andis täna pärastlõunal pressikoverentsi. Foto: SCANPIX

Täna tagasiastumisest teatanud Läti valitsusjuht Valdis Dombrovskis teatas pressikonverentsil, et soovib naasta parlamendiliikme kohale ning ei hakka enam neljandat korda peaministriks.


Dombrovskis sõnas, et varem öeldut arvesse võttes ei näe ta võimalustki neljandat korda valitsusjuht olla ning kinnitas, et rääkis sellest ka presidendiga.

Peaminister tunnistas, et kaalus tagasiastumist juba eelmisel neljapäeval, kui traagiline poevaring aset leidis. Lõpliku otsuse võttis ta aga vastu täna vestluse ajal president Andris Bērziņšiga.

«Ma teatan, et võtan tragöödia eest poliitilise vastutuse ja astun peaministriametist tagasi,» ütles Dombrovskis, nentides, et tragöödiaga seotud asjaolusid arvesse võttes on Lätil vaja valitsust, millel oleks parlamendi enamuse stabiilne toetus ja mis suudaks riigis tekkinud olukorra lahendada.

«Ma leian, et tuleb moodustada laiapõhjaline paremtsentristlik koalitsioon. Praegu tuleb kõrvale heita kõik solvumised ja punased jooned,» edastas Dombrovskise sõnu Delfi.ee.

Peaminister kinnitas põhimõtteliselt, et tema erakond Ühtsus toetab praeguse koalitsiooni laiendamist roheliste ja talupidajate liidu häälte arvel. Venemeelne Üksmeele Keskus jääb ilmselgelt opositsiooni.

Praegune valitsus jätkab uue ametissenimetamiseni.

21. novembril varises Riia Zolitude linnajao Maxima kaubanduskeskuse katus. Rusude all hukkus 54 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles