Vene tankerit kaaperdanud piraadid võisid hukkuda

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased tankeri Moskovski Universitet pardal.
Vene sõjaväelased tankeri Moskovski Universitet pardal. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Läinud nädalal Adeni lahes tankeri Moskovski Universitet kaaperdanud, kuid seejärel laeva vabastamise käigus Vene mereväelaste poolt vahi alla võetud kümme piraati hukkusid teel kaldale, teatas Venemaa julgeolekuallikas.

Vene sõjalaeval Marssal Šapošnikov teenivad sõjaväelased pidas tankeri vabastamisel kinni kümme piraati. Algselt kavatases Venemaa nad toimetada Moskvasse, et nende üle vastavalt Venemaa seadustele ja rahvusvahelise õiguse normidele kohut mõista. Vene ametnike sõnul kerkisid aga ootamatult esile seaduslikud takistused, misjärel oli laeva meeskond sunnitud piraadid vabastama, vahendas AFP.

«Viimase informatsiooni kohaselt  ei õnnestunud Moskovski Universiteti kaaperdanud piraatidel kaldale jõuda. Ilmselt on nad kõik surnud,» lisas anonüümseks jääda soovinud allikas Vene uudisteagentuuridele.

Uudisteagentuuri Interfax teatel vabastas Vene sõjalaeva meeskond piraadid umbes 300 meremiili kaugusel rannikust ning saatis nad ilma navigeerimisvahenditeta paadiga teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles