Rooma politsei paljastas sotsiaaltoetust võtvaid rikkurtudengeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EPA

Rooma politsei tuvastas, et nii mõnigi toimetulekutoetust saav üliõpilane omab samal ajal kopsakat summat pangakontol, varjatud tulusid ja – nagu ühel juhul välja tuli – isa, kes sõidab Ferrariga.


Politsei märkis, et 84 protsenti 196 000 Rooma tudengist väidab, et nende pere on liiga vaene selleks, et saaks omal käel lapsele kõrghariduse andmist lubada. Tänu sellele saavad nad õppemaksusoodustust, transporditoetust ja toidukuponge.

Sadadest tänavu kontrollitud tudengitest 63 protsendi puhul sattus nende vaesus kahtluse alla. Kontrolli eesmärgiks oli tuvastada, kes üliõpilastest reaalselt majanduslikku tuge vajab.

Näiteks selgus, et üks tudengineiu, kes väitis enda aastasissetuleku olevat 14 313 eurot, omas tegelikult 600 000 euro suurust varandust. Teine tudeng kurtis, et tema aastasissetulekud on vaid 19 000, tema isal aga oli Ferrari ja korralik kinnisvaraportfell.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles