Time kaalub Putini valimist aasta inimeseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Ühendriikide mõjukas ajakiri Time võib 2013. aasta inimeseks nimetada Venemaa presidendi Vladimir Putini.

Aasta inimese veebihääletusel on Putin praeguse seisuga aga viiendal kohal. Teda edestavad popstaar Miley Cyrus, USA riikliku julgeolekuameti (NSA) jälgimisprogrammi avalikustanud endine luuretöötaja Edward Snowden, India poliitik Narendra Modi ja Süüria president Bashar al-Assad. Kokku on kandidaate 42.

Time on aasta inimese tiitleid välja andnud 1927. aastast alates, valides selleks isiku või nähtuse, mis on kas positiivselt või negatiivselt kõige enam mõjutanud aasta sündmusi. Mullu austas Time USA presidenti Barack Obamat, tunamullu meeleavaldajaid, kes Lähis-Idas, Euroopas ja USAs poliitilisi muutusi nõudsid. 2010. aastal anti tiitel Facebooki asutajale Mark Zuckerbergile.

Kui Time valiks Putini aasta inimeseks, poleks see esimene kord, kui Vene riigipea selle tiitli pälviks. Sama tiitli andis Time Putinile ka 2007. aastal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles