Browni mantlipärijaks võib saada Miliband

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister David Miliband
Briti välisminister David Miliband Foto: SCANPIX

Briti välisminister David Miliband on favoriit võitluses Gordon Browni tühjaks jäetavale kohale leiboristide juhina ja potentsiaalse peaministrina, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Koht vabaneb küll alles siis, kui Brown teeb teoks eile lubatu ja astub parteiliidrina tagasi.

Esialgu ei käi konkurss uue juhi kohale avalikult, vaid kõigest spekulatsioonide tasemel. Milibandi tõenäolisim konkurent oleks ilmselt hariduse ja peredega tegelev minister Ed Balls, kuid praegu pole keegi end ametlikult esile seadnud. Brown ise palus kandidaatide tõstatamisega oodata pärast seda, kui teatas eile, et astub pärast valimistel teiseks jäämist oma kohalt tagasi ja leiboristid valivad uue juhi partei kongressil septembrikuus.

Parteijuhist võib saada ka uus peaminister, kuna nii leiboristid kui opositsioonis olnud ja valimised võitnud konservatiivid on endiselt kõnelustes kolmanda koha saanud liberaaldemokraatidega, kes pole otsust võimalikus valitsusliidus osalemiseks langetanud.

44-aastane Miliband tegi tihedat koostööd endise peaministri Tony Blairiga. Parlamenti valiti ta esimest korda 2001. aastal, välisministriks sai ta 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles