Läti minister otsustas Maximat boikoteerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politseinikud Riia ostukeskuse varemete juures.
Läti politseinikud Riia ostukeskuse varemete juures. Foto: SCANPIX

Läti põllumajandusministri kt Laimdota Straujuma säutsus Twitteris, et otsustas Maxima Läti haru tegevjuhi Gintaras Jašinskase väljaütlemiste tõttu selle jaekaubandusketi poode mitte külastada.

«Juht on vallandatud, kuid väljaütlemisi ei tohi unustada. See on suhtumine. Ma sattusin sinna harva, kuid rohkem ma Maximasse ei lähe.»

Maxima Latvija leedulasest tegevjuht lasti eile õhtul ametist vabaks.

Eile aset leidnud pressikonverentsil ütles Jašinskas Läti peaministri Valdis Dombrovskise lahkumist kommenteerides, et ameti panevad maha need, kes tunnevad endal süüd.

Maxima Latvija senine tegevjuht rääkis, et tunneb endal vastutust Zolitūde mikrorajoonis juhtunud ohvriterohke varingu tõttu, kuid tema süüdi pole ja võib inimestele silma vaadata. Ta rõhutas, et kaupluse töötajad tegutsesid katastroofi ajal nii, nagu nad pidid sarnases olukorras vastavalt eeskirjadele tegema.

Jašinskas kinnitas, et Maxima ei kavatse Läti turult lahkuda. Küsimusele, kas firma tajub boikotti, millele kutsutakse inimesi üles sotsiaalmeedia kaudu, vastas ta, et Maxima ei pööra sellele praegu tähelepanu.

Pärast niisuguseid arvamusavaldusi puhkus skandaal, mistõttu Maxima Groupi peadirektor Mindaugas Bagdonavičius otsustas Läti haru juhi vallandada.

Riia ostukeskuses 21. novembril juhtunud varingus hukkus 54 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles