Kõrgõzstan palus Lätil vahistada kukutatud presidendi poeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Bakijev
Maksim Bakijev Foto: SCANPIX

Läti on saanud Kõrgõzstanilt ametliku palve kinni pidada kukutatud presidendi Kurmanbek Bakijevi poeg, teatas Läti peaprokuröri pressiesindaja täna AFP-le.


«Oleme palunud Kõrgõzstani võimudelt lisainfot, kuna palve oli vasturääkiv ning ebaselge,» ütles Andrejs Vasks ning lisas, et tema kontor pole Biškekist seni vastust saanud.

Eelmisel nädalal teatas Läti telesaade «Ei midagi isiklikku», et Bakijevi poeg Maksim saabus eralennukiga Lätisse, kuid täna ei osanud peaprokuratuur, politsei ega välisministeerium öelda, kus ta viibib.

Maksim Bakijev, kellel on ärisidemed Läti pankur Valeri Belokoniga, on Kõrgõzstani vahevalitsuse uurimise all süüdistatuna korruptsioonis seoses kütusetarnetega riigis asuvasse USA õhuväebaasi. Ühtlasi on ta tagaotsitavaks kuulutanud ka Interpol.

Maksimi isa Kurmanbek põgenes oma rahutult kodumaalt eelmisel kuul Valgevenesse. Vahevalitsus nõuab tema väljaandmist ning süüdistab teda massilistes tapmistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles