Leedu: Läti, oleme teiega, kuigi Maxima jaoks on kõik p****i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima logo Riia Zolitūde mikrorajoonis asunud ostukeskusel.
Maxima logo Riia Zolitūde mikrorajoonis asunud ostukeskusel. Foto: SCANPIX

Kogu teave Maxima Latvija nüüdseks juba endise juhi Gintaras Jašinskase väljaütlemistest ei ärritanud mitte üksnes lätlasi, vaid tekitas emotsioone ka Leedus.

LETA allikas Leedus kirjutas, et riigis on olemas animafilm, mille resümee on: «Olen Maxima, mul on kõik p****i!» .

Uudisteagentuuri LETA kolleegid Leedus kinnitasid, et 80 protsendi ulatuses olid netikommentaarid Maximale negatiivsed ja halvustavad. Kõik leedukad ju arvamust ei avaldanud, aga mõningast aimu saab nende meeleoludest küll.

«Sõitis Jašinskas piki tänavat. Riivas ühte autot. Tegi veel ühe avarii, pärast aga põrkas otsa veel ühele autole. Ta väljub ja kinnitab: «Mina pole süüdi. Süüdi on need, kes minu auto tegid!»»
«Maxima! Ärge häbistage Leedut! Võtke julgus kokku ja astuge tagasi!»

«Lätlased! Oleme teiega!»

«Kuidas te võite niisugust juttu rääkida, kui meie naabrid Lätis on leinas ja šokis?! Te pole süüdi? Jah, teil pole südametunnistust».

«Me ei lähe enam teie Maximasse! Sülitame teie jõulukingitustele ja allahindlustele!»

Paljud inimesed märgivad oma kommentaaris, et kogu Maxima juhtkond on väga üleolev ja ninakas, eks töötab see jaemüügikett Baltimaades juba ammu. Paljud kirjutavad, et «tragöödia neid ei muutnud; ülbus on Maximas esikohal, kui mitte öelda, et peamine».

21. novembril Riias Zolitūde mikrorajooni ostukeskuse varingus hukkus 54 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles