Islandil arreteeriti veel kaks endist pangajuhti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupthingi panga endine president Hreidar Mar Sigurdsson (keskel).
Kaupthingi panga endine president Hreidar Mar Sigurdsson (keskel). Foto: SCANPIX

Islandi võimud on lisaks möödunud nädalal vahi alla võetud Kaupthingi panga kahele endisele tippjuhile kinni pidanud nende kaks kolleegi, teatas täna ringhääling RUV.


2008. aastal pankrotistunud Kaupthingi endine sisemaise panganduse juht Ingolfur Helgason ja endine riskihaldusjuht Steingrimur Karason arreteeriti eile õhtul pärast seda, kui nad saabusid riiki Luksemburgist, kus nad mõlemad elavad, vahendas AFP.

Neljapäeval võeti vahi alla endine Kaupthingi tegevjuht Hreidar Mar Sigurdsson ja panga Luksemburgi üksuse juht Magnus Gudmunsson.

Prokurör Olafur Hauksson ütles tollal, et vahistamised on seotud väidetavate majanduskuritegude ja börsireeglite rikkumistega, mis kahe aasta eest Islandil suure pangakrahhi põhjustasid.

Kaupthing oli Landsbanki ja Glitniri kõrval üks kolmest Islandi suurpangast, mis 2008. aasta oktoobris hingusele läksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles