Saksamaal vahistati tapmises kahtlustatav politseinik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud otsivad Reichenaus tõendusmaterjali paigast, kust leiti inimese kehaosi.
Saksa politseinikud otsivad Reichenaus tõendusmaterjali paigast, kust leiti inimese kehaosi. Foto: SCANPIX

Saksamaal vahistati mehe tapmises ja tükeldamises kahtlustatav politseinik, väidetavalt oli interneti jututoast leitud ohver fantaseerinud sellest, et ta tapetakse ja ära süüakse.

Politseinik pussitas ohvrit oma kodus Saksimaal, pärast seda aga tükeldas laiba ja mattis selle oma aeda, ütlesid ametnikud reedel. Nende sõnul oli tapja oma ohvriga tutvunud ligikaudu kuu aega varem interneti jututoas.

Dresdeni politseiülema Dieter Krolli sõnul vahistati kahtlustatav kolmapäeval tööpostil viibimise ajal ning ta on tunnistanud, et pussitas ohvrit kõri piirkonda mõni tund pärast nende esmakordset kohtumist 4. novembril. Politseiniku kodu läbiotsimise käigus näitas mees uurijatele kätte ka mitu kohta oma koduaias, kuhu oli ohvri kehaosi matnud.

Viiekümne üheksa aastane ohver elas 400 kilomeetri kaugusel Hannoveris ning sõitis süüdistatava Dresdeni lähedal asuvasse koju bussiga.

Politsei hakkas juhtumit menetlema siis, kui ohvri kolleeg 11. novembril mehe kadumisest teatas. Kaks päeva hiljem ütlesid tunnistajad uurijatele, et «kadunuks jäänud mees oli noorpõlvest alates unistanud sellest, et mõni teine inimene ta tapaks ja ära sööks», ütles Kroll.

Politseiülema sõnul ei ole aga siiski tõendeid, et süüdistatav ohvri kehaosi söönud oleks.
Politseiuurija Maik Mainda sõnul hoidsid oktoobri alguses tuttavaks saanud tapja ja ohver «nii jututoa, e-posti, lühisõnumite kui ka telefoni teel väga tihedat sidet». Veebileht, mille kaudu mehed tutvusid, tegeleb väidetavalt eksootilise liha vahendamisega.

Sarnane lugu leidis Saksamaal aset ka kümme aastat tagasi, mil «Rotenburgi kannibaliks» kutsutav arvutiparandaja Armin Meiwes lõikas tükkideks ja sõi ära interneti teel kohatud mehe. Uurijad selgitasid toona välja, et Meiwes oli olnud interneti kaudu ühenduses enam kui 200 inimesega, kes tema fantaasiaid jagasid.

Valmisolekut ennast tappa lasta avaldas vähemalt viis inimest, kes siiski viimasel hetkel ise loobusid või kelle Meiwes kõlbmatuks tunnistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles