Glasgow kopteriõnnetuses on kümneid vigastatuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glasgow's kukkus politseikopter pubi The Clutha katusele. Fotod päästetöödest on tehtud reede hilisõhtul ja täna varahommikul.
Glasgow's kukkus politseikopter pubi The Clutha katusele. Fotod päästetöödest on tehtud reede hilisõhtul ja täna varahommikul. Foto: SCANPIX

Šotimaal Glasgow's kukkus politseikopter pubi The Clutha katusele, kohaliku politsei ametlike teadete järgi viidi erinevatesse haigatesse 32 vigastatut.

Õnnetus juhtus eile õhtul kell 22.25 kohaliku aja järgi. The Clutha asub Stockwell Streetil Clyde’i jõe kaldal Ühekorruselises hoones.

Šoti politsei kinnitusel oli Eurocopter EC135 T2 pardal kaks politseinikku ja tsiviilisikust piloot.

Politsei esindaja Rose Fitzgerald rääkis AFP-le, õnnetuse põhjuste osas on liiga vara mingeid oletusi teha. «Täiemahuline uurimine on alanud ja praeguses varajasest staadiumis ei saa üksikasjaliselt öelda, et miks kopter alla kukkus,» selgitas ta.

Inimesed olid tulnud pubisse tähistama lähenevat Šotimaa kaitsepühaku apostel Andrease päeva (õige päev on 30. novembril) ja kuulama ansamblit Esperanza. Erinevatel andmetel oli seal 100 - 120 inimest.

Bändi liikmed kinnitasid hiljem ansambli Facebooki lehel, et nendega on kõik korras.

Osa külastajatest pääses hoonest pärast õnnetust ruttu välja, kuid paljud jäid lõksu. Varisemisohu tõttu on hoone ohtlikus seisundis.

Tulebrigaadi esindaja Lewis Ramsay rääkis AFP-le, et õnnetuspaigal töötab 125 tuletõrjujat.

Peaministri Alex Salmondi esialgse kommentaari järgi on õnnetus nii laiaulatuslik, et inimohvritest tõenäoliselt pääsu pole.

Õnnetuspaigal viibinud politseinik ütles Briti ajalehe The Daily Mail, et mitu inimest sai surma. The Telegraph teatab kolmes ohvrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles