Glasgow õnnetuse pealtnägijad: kopter kukkus kui kivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad katavad kopteri vrakki kilega. Pearootori servad paistavad läbi katuse.
Päästetöötajad katavad kopteri vrakki kilega. Pearootori servad paistavad läbi katuse. Foto: SCANPIX

Šotimaal Glasgow’s juhtunud õnnetust pealt näinud inimeste sõnul kukkus kopter Eurocopter EC135 T2 alla nagu kivi ja õhk täitus seejärel tolmu ning karjetega.

Ajakirjanik Gordon Smart, kes töötab toimetajana ajalehes The Sun, nägi kopteri kukkumist pealt. «See oli sürreaalne hetk. Paistis, nagu oleks see kukkunud päris kõrgelt ja suurelt kiiruselt,» jutustas ta Sky Newsile.

«Mingit tulekera seal polnud ja ma ei kuulnud ka plahvatust. See kukkus nagu kivi. Mootor oleks justkui üles öelnud.»

Pubis viibinud Grace MacLean rääkis BBC-le, et rahvas veetis mõnusalt aega ja kostis justkui «vhšš» - mingit pauku ja plahvatust polnud. «Seal oli veidi suitsu, mis paistiski nagu suits.

Bänd naeris ja me kõik naljatasime, et ansambel mängis nii, et katus sõitis pealt.»

Nad jätkasid mängimist ja siis hakkas see üha madalamale vajuma ning mõned hakkasid karjuma ja siis täitus kogu pubi äkki tolmuga, lisas MacLean.

«Seal ei saanud üldse hingata, kuna suu oli tolmu täis. Seal polnud ka midagi näha. Inimesed tõmbusid seina äärde ja liikusid nii väljapääsu poole.»

Fraser Gibson rääkis BBC-le, et keset ansambli esinemist kuulis ta tugevat plahvatust. «Osa hoomest kattus tolmuga. Me ei teadnud, mis juhtus. Jäime hetkeks kivistunult paigale, inimesed sattusid seejärel paanikasse ja püüdsid uksest välja pääseda,» lisas ta.

Tööpartei liige ja parlamendisaadik Jim Murphy rääkis Sky Newsile, et kihutas õnnetusest kuuldes kohe pubi juurde. Tema sõnul moodustasid inimesed nö inimketi, aidates meelemärkuseta inimesi hoonest välja.

Poliitiku sõnul on hoone 5,5-6 meetrit kõrge, seega paistis osa kopterist katusest välja. Suur osa sellest oli aga pubis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles