Päästjad leidsid reisilennuki vraki Kirde-Namiibiast

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilias valmistatud reisilennuk  Embraer E-190.
Brasiilias valmistatud reisilennuk Embraer E-190. Foto: SCANPIX

Päästetöötajad leidsid üles Kirde-Namiibias eile kadunuks jäänud Mozambican Airlinesi (LAM) reisilennuki Embraer 190 vraki, õnnetuses ellujäänuid pole.

Lennuk, mille pardal oli 27 reisijat ja kuus meeskonnaliiget, oli teel Mosambiigist Angola pealinna Luandasse, vahendas AFP.

Lennufirma LAM täpsustuse järgi oli lennuki pardal 27 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Varem oli teatatud 28 reisijast.

«Minu meeskond leidis vraki üles. Ellujäänuid pole. Lennuk on täiesti põlenud,» rääkis Kavango piirkonna politseikoordinaator Willie Bampton.

Ohvrite seas oli kümme Mosambiigi, üheksa Angola, viis Portugali, üks Prantsuse, üks Brasiilia ja üks Hiina kodanik.

Lennukit hakati otsima juba eile, kuna see ei maandunud õigel ajal Põhja-Namiibias Rundu regioonis, kuid halbade ilmastikuolude tõttu otsingud katkestati.

Namiibia politsei saatis päästjad täna Bwabwata rahvusparki, kuna naaberriigi Botswana ametivõimude oletusel oli arvatav õnnetuspaik just seal., vahendas AFP.

Bwabwata rahvuspargi pindala on 6100 ruutkilomeetrit, hõreda asustusega territoorium on kas siis kaetud tiheda metsaga või on tegemist märgalaga.

«Botswana ametivõimud teavitasid meid, et märkasid õhus suitsu ja esialgu nad oletasid, et nende riigi territooriumil on juhtunud lennuõnnetus. Kui nad tulid piiri äärde, siis nad märkasid, et õnnetus juhtus siiski Namiibias,»

Lennuk oli tõusnud õhku Mosambiigis pealinnast Maputost ja selle sihtkohaks oli Angola pealinn Luanda. Lennujuhtidel oli pilootidega viimast korda ühendus ajal, mil lennuk oli Põhja-Namiibia kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles