EL-i liidrid mõistsid Kiievi meeleavalduse laialiajamise hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulimiilitsaga puhkenud kähmluses viga saanud mees Kiievis.
Märulimiilitsaga puhkenud kähmluses viga saanud mees Kiievis. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu (EL) liidrid mõistsid täna hukka EL-iga lähenemise toetajate rahumeelse meeleavalduse jõuga laialiajamise Ukraina pealinnas Kiievis.

EL-i eesistujariigi Leedu välisminister Linas Linkevičius kirjutas oma ametlikul Twitteri-kontol, et EL peab Ukraina miilitsa toore jõu kasutamist vastuvõetamatuks.

Linkevičiuse Rootsi kolleeg Carl Bildt väljendas samuti Twitteris sügavat muret euroopameelsete demonstrantide represseerimise üle ja lisas, et EL kavatseb sündmuste arengul silma peal hoida.

«Võimud peavad täielikult austama inimeste väljendusvabadust ja õigust rahumeelsetele meeleavaldustele. Need on Euroopa põhiväärtused,» säutsus Bildt.

Twitteris tegi avalduse ka Euroopa Komisjoni laienemisvolinik Štefan Füle, kes kirjutas: «Ukraina võimud jätsid küll sõlmimata assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleppe, kuid nad ei tohiks jätta tähelepanuta inimeste kogunemis- ja väljendusvabadust.»

«Kutsume võimukandjaid üles hoiduma kasutamast vägivalda inimeste vastu, kes väljendavad oma vaateid rahumeelselt,» lisas Füle hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles