Tai meeleavaldajad ründasid valitsuse poolehoidjaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai pealinnas Bangkokis ründasid opositsiooni meeleavaldajad täna valitsuse poolehoidjate bussi, ning üritasid tungida ka valitsushoonesse, teatas politsei.

«Kümned valitsusvastased meeleavaldajad ründasid bussi sillutiskiide ja plastiktoolidega, bussis on inimesed,» ütles sündmuskohal viibiv AFP fotograaf.

Protestijad tegid teisipäeval teatavaks, et nende eesmärgiks on asendada valitsus mittevalitud rahva nõukoguga, mis olevat vajalik ekspeaminister Thaksin Shinawatra poliitilise aparaadi võimult kõrvaldamiseks. Thaksin on peaminister Yingluck Shinawatra miljardärist vend, kes opositsiooni sõnul tegelikult riiki juhib.

Neljapäeval võitis valitsus ootuspäraselt parlamendi usaldushääletuse.

Vaibumatud meeleavaldused on tekitanud suurema vägivalla puhkemise ohu. Pühapäeval tänavatele kogunenud rohkem kui 100 000 inimeseni järgnevatel päevadel ei ole siiski jõutud.

Täna teatas politsei, et julgeoleku tagamiseks saadetakse tänavatele 3000 sõdurit.

Ühiskondlik lõhe valitseb Tai eliidi ja haritud keskklassi ning maaelanike vahel, kes moodustavad Thaksini võimubaasi ja saanud tulu valitsuse populistlikust poliitikast.

Tais on korduvalt olnud poliitiliselt rahutu alates 2006. aasta riigipöördest, millega Thaksin võimult kukutati.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles