Ukraina võimuorganite saite tabas organiseeritud küberrünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsusvastased heitsid end  pärast Mihhailovskaja väljakul toimunud meeleavaldust puhkama samas läheduses asuvasse katedraali.
Ukraina valitsusvastased heitsid end pärast Mihhailovskaja väljakul toimunud meeleavaldust puhkama samas läheduses asuvasse katedraali. Foto: SCANPIX

Kräkkerid ründasid ööl vastu tänast Ukraina võimuorganite kodulehekülgi, mistõttu jooksid kinni nii presidendi, valitsuse kui siseministeeriumi koduleheküljed.

Keskpäevase seisuga ei olnud neid endiselt võimalik avada.

Portaali Ukrainskaja Pravda andmetel toimus varemplaneeritud DDoS-rünnak. Väljaanne Tižden kirjutab opositsioonilistest meeleoludest IT-ringkonda kuuluvcate inimeste seas ja nende lubadusest blokeerida riikike saitide töö vastuseks meeleavaldajate jõulisele laialiajamisele Euroopa väljakul Kiievis.

«Kahjuks ei saa iga ukrainlane praegu minna Kiievi Mihhilovskaja väljakule või mõnele kohalikule väljakule….Seetõttu pakun teile ühe efektiivsema võimalusena välja avaldada oma protesti internetis,» seisab üleskutses.

Seda, et tegemist oli kräkkerite korraldatud organiseeritud rünnakuga kinnitas portaal UNIAN.

Esimesed teated DDoS-rünnakute kohta tulid eile õhtul, kui kräkkeritel õnnetus blokeerida ligipääs Ukraina siseministeeriumi koduleheküljele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles