Lvivi oblastis kuulutati välja üldstreik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastaste telklinnak Kiievis Iseseisvuse väljakul ööl vastu esmaspäeva.
Valitsusvastaste telklinnak Kiievis Iseseisvuse väljakul ööl vastu esmaspäeva. Foto: SCANPIX

Ukrainas Lvivi oblastis kuulutati välja üldstreik, teatas Lvivi oblasti nõukogu esimees Pjotr Kolodij.

«Rahvusliku vastupanustaabi üleskutset täites kuulutas Lvivi oblasti koordinatsiooninõukogu staap välja üldstreigi,» teatas Kolodij ja lisas, et inimesed võivad ise valida, kuidas nad streigist osa võtta tahavad ja koguneda Lvivi kesksele väljakule ehk Vabaduse prospektil asuva Tarass Ševtšenko mälestusmärgi juurde.

Lisaks sellele teatas Kolodij inimeste mobiliseerimisest nn Euromaidani toetuseks Kiievisse. «Kuulutame välja maksimaalse mobilisatsiooni. Soovijate nimekirjadesse ei märgita naisi, lapsi ega all 20-aastaseid noorukeid.»

Eile tuli Kiievis tänavatele kümneid tuhandeid inimese, et osaleda protestimarsil. Pealinna tänavatel liikunud inimeste arvu osas on tehtud erinevaid oletusi, mis on jäänud 100 000 kuni 500 000 vahemikku.

Põhiline miiting leidis aset Iseseisvuse väljakul ehk Maidanil. Valitsusvastased blokeerisid mitmeid administratiivhooneid. Neil õnnestus ka sisse murda Kiievi linnavalitsuse hoonesse ja miilitsatöötajad ei hakanud neid sealt välja tõrjuma, vaid käskisid korda hoida ega lubanud takistada linnaametnikke nende töö tegemisel.

Grupp radikaalselt meelestatud inimesi püüdis ekskavaatori abiga murda end läbi märulimiilitsa moodustatud inimmüüri Bankova tänaval, et jõuda presidendikantselei hooneni. Sealsetes kokkupõrgetes sai viga sadakond inimest kummastki leerist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles