Kaevandusšahtis töötavad päästjad said 24 tundi ellujäänute leidmiseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolukordade ministeeriumi töötaja koos kahe koeraga Raspadskaja šahti lähistel.
Eriolukordade ministeeriumi töötaja koos kahe koeraga Raspadskaja šahti lähistel. Foto: SCANPIX

Kemerovo oblastis Raspadskaja kaevandusšahtis töötavatel päästjatel jääb 24 tundi, et tuua maa peale kaevurid, kes võivad olla kõrvalistes paikades.

Venemaa eriolukordade minister Sergei Šoigu rääkis, et nendesse kohtadesse õnnestus suunata värsket õhku ja nelja tunni jooksul peavad päästjad jõudma kõige kaugema tööpaigani, vahendas Lenta.ru.

Minister rääkis, et ventilatsioonisüsteemi käivitamist lükati edasi 24 tunni võrra.

Šoigu sõnul leidsid päästjad šahtis mitmeid tõsiseid rikkumisi, mis segavad takistuste  läbimist. Näiteks leiti ka tulekolle ja nii peavad nad kustutama põlengut.

Päästjad teevad tööd hingamisaparaatidega, kuna mitmes kohas ületab metaani sisaldus lubatava taseme. Praeguseks on uuritud läbi kolm neljandikku kogu šahtist.  

Ööl vastu 9. maid juhtunud metaaniplahvatuse tagajärjel hukkus kaevanduses vähemalt 60 inimest, 30 kaevuri saatus pole teada.  

President Dmitri Medvedevi korraldusel tuleb päästetöid jätkata seni, kuni on tehtud kõik võimalik ellujäänute aitamiseks.

Prokuratuuri uurimiskomitee juhi Aleksandr Bastrõkini eestvedamisel toimuv uurimine kontrollib näiteks elektriseadmete võimalikku rikke ja söekaevandamise tehnoloogia eeskirjade rikkumise versioone.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles