Westerwelle: Ukraina süda lööb euroopalikult

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurointegratsiooni poolehoidjad Kiievis.
Eurointegratsiooni poolehoidjad Kiievis. Foto: SCANPIX

Saksamaa tipp-poliitikute hinnangul näitavad massimeeleavaldused Kiievis, et Ukraina süda tuksub euroopalikul viisil, samas väljendasid nad muret meeleavaldajate vastu kasutatud vägivalla üle.

Kiievis enam kui kümme päeva toimuvad protestiaktsioonid on suurimaks demokraatiailminguks pärast 2004. aasta oranži revolutsiooni, vahendas AFP.

«Demonstratsioonid on mõjukas poolehoiuavaldus Euroopale sadadelt tuhandetelt Ukraina inimestelt,» ütles Saksa välisminister Guido Westerwelle. «Need näitavad, et Ukraina inimeste süda lööb euroopalikult.»

«Meeleavaldajad saatsid väga selge sõnumi. Loodetavasti võtab president Viktor Janukovõtš seda kuulda,» ütles kantsler Angela Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert.

Saksa valitsuse jaoks on väga muljetavaldav näha, kui paljud inimesed Ukrainas tahavad seista oma veendumuste eest, oma unistuste eest Ukrainast, mis jagab Euroopa ideid seaduslikkusest ja väärtustest ning kes tahavad sõlmida Euroopaga lähemaid sidemeid.

Seiberti sõnul on annab vägivallatsemine meeleavaldajatega ainet muretsemiseks. Ta kutsus Ukraina valitsust üles kaitsma õigust sõnavabadusele ja rahvakogunemiste korraldamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles