Berkuti võitlejad võtsid ülemraada hoone oma kaitse alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Preester seisab Kiievi Iseseisvuse väljakule püstitatud barrikaadide lähistele rajatud altari juures.
Preester seisab Kiievi Iseseisvuse väljakule püstitatud barrikaadide lähistele rajatud altari juures. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministeeriumi eriüksuse Berkut võitlejad piirasid täna varahommikul Kiievis ümber ülemraada hoone, mille lähistele hakkasid kogunema valitsusvastase meeleavalduse osavõtjad.

Neile peavad kõnesid opositsiooni poliitikud ja aktivistid, vahendas Interfax. Demonstrandid laulsid Ukraina hümni ja skandeerisid, et «miilits on rahvaga».

RIA Novosti andmetel kogunesid opositsiooni esindajad ka valitsuse hoone juurde, blokeerides kõik sissepääsud. Kõnealuse st hoonest eraldab meeleavaldajaid miilitsatöötajate moodustatud rivi.

Valitsushoone peasissepääsu juures on viimaste andmete järgi mitu tuhat opositsionääri ja kümme miilitsabussi, vahendas Ukraina uudisteportaal UNIAN.

Samas juures on võimuerakonna Regioonide Partei poolehoidjaid, keda on paarsada. Lähedal oleva lava ekraanil on loosungid «Kiiev pole opositsiooni pealinn» ja «Kiiev on meie riigi pealinn».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles