Soul: Põhja-Korea liidri tädimees tagandati võimult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea mees vaatab teleriekraanilt fotot Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist (paremal) ja tema onust Jang Song-thaekus (vasakul sõõri sees).
Lõuna-Korea mees vaatab teleriekraanilt fotot Põhja-Korea liidrist Kim Jong-unist (paremal) ja tema onust Jang Song-thaekus (vasakul sõõri sees). Foto: SCANPIX

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni tädimees Jang Song-thaek, keda on peetud oma noore sugulase poliitiliseks regendiks, tagandati riikliku kaitsekomitee aseesimehe kohalt ning osa tema lähikondlasi on hukatud, teatasid Lõuna-Korea ametiisikud täna.

Lõuna-Korea riiklik luureteenistus (NIS) teatas parlamendikomisjonile, et Põhja-Korea valitseva dünastia pikaajaliseks niiditõmbajaks peetud Jang on kohalt tagandatud, ütles opositsiooni parlamendiliige ajakirjanikele. NIS teatas erakorralisel briifingul parlamendikomisjonile, et Jang «tagandati hiljuti oma ametikohalt ning kaks tema lähikondlast, Ri Yong-ha ja Jang Soo-kil, hukati avalikult novembri keskel».

«Hukkamisest teavitati kõiki relvajõudude liikmeid. Jang on pärast seda kadunud,» ütles parlamendiliige Jung Cheong-rae pärast NIS-i briifingut ajakirjanikele.

Kui teade kinnitust leiab, on tegemist kõige tähelepanuväärsema poliitilise muutusega Põhja-Korea juhtkonnas pärast Kim Jong-uni tõusu riigijuhiks oma isa Kim Jong-ili surma järel 2011. aasta detsembris.

Jang Song-thaeki abikaasa Kim Kyong-hui on Kim Jong-ili ainus õde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles