USAs tekitasid Ameerika jalgpalli fännid maavärina

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs tekitasid Ameerika jalgpalli fännid maavärina
USAs tekitasid Ameerika jalgpalli fännid maavärina Foto: SCANPIX

USAs Seattle`is tekitasid Ameerika jalgpalli fännid eile mängitud mängu ajal sõna otseses mõttes maavärina.

Maavärin leidis aset Seattle Seahawks ja New Orleans Saintsi vahelise matši ajal, edastab Reuters.

Seahawksi kaitses mänginud Michael Bennett püüdis palli Saintsi meeskonna mängijalt Drew Breesilt ning tegi pärast seda touchdown´i.

Seahawksi fännid läksid sellest pöördesse ning nende trampimise registreeris Seattle´i seismoloogiajaam kui väikese maavärina.

Selles seismoloogiajaamas jälgitakse seismilist aktiivsust Washingtoni ja Oregoni osariigis.

Asjatundjate sõnul jäi fännide tekitatud maavärin  1 – 2-magnituudi vahele. Seda ei olnud võimalik näha, kuid oli tunda.

USA Geoloogiateenistuse mõõteriistad seda siiski ei näidanud, kuna tegemist oli väikest piirkonda mõjutanud maavärinaga.  

Väljaanne Seattle Times kirjutas, et tegemist ei ole esimese korraga, mis fännide pidutsemine on kaasa toonud maavärina.

2011. aastal registreerisid Seattle`i seismoloogid värina, mis sai nimeks Koletis. See tekkis fännide trampimisest pärast seda kui Seattle meeskonna mängija Marshawn Lynch tegi mängu seisukohalt otsustava touchdown´i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles