Läti president lükkas kõik peaministrikandidaadid tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš.
Läti president Andris Bērziņš. Foto: SCANPIX

Läti president Andris Bērziņš lükkas pärast esimest konsultatsioonivooru parlamendis esindatud erakondadega kõik pakutud peaministrikandidaadid tagasi, ütles presidendikantselei täna BNSile.

Järgmine poliitiliste konsultatsioonide voor on kavas tuleval nädalal, ütles pressiesindaja.

Vaagides parteide põhitingimusi uue valitsuse moodustamiseks, jõudis Bērziņš järeldusele, et Läti vajab professionaalsetest ja kogenud ministritest valitsust, millel oleks parlamendis enamuse toetus ja mis suudaks Läti kõige pakilisemad probleemid kiiresti lahendada.

President pöörab kandidaate kaaludes võrdselt tähelepanu nii peaministriks pakutavale isikule kui tema ministrikandidaatidele, ütles pressiesindaja.

Läti senine peaminister Valdis Dombrovskis teatas eelmisel nädalal, et võtab Riia Maxima toidupoe 54 inimese elu nõudnud katusevaringu eest poliitilise vastutuse ja astub tagasi.

Tema paremtsentristlik erakond Ühtsus esitas esmaspäeval kolm peaministrikandidaati - kaitseministri Artis Pabriksi, eurosaadiku Krišjānis Kariņši ja endise kultuuriministri Ints Dālderise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles