Soomest toodud relvad sattusid Kreekas arvatavate terroristide kätte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem osa tulirelvadest olid Glock 17 püstolid.
Suurem osa tulirelvadest olid Glock 17 püstolid. Foto: SCANPIX

Soomest toodud tulirelvad arvatakse olevat sattunud terrorismis kahtlustatavate isikute kätte Kreekas, kirjutas täna põhjanaabrite väljaanne Aamulehti.
 


Tegemist on relvadega, mis vana reeglistiku kohaselt olid kahjutuks tehtud.

Ajalehe andmetel müüs pealinnas Helsingis tegutsenud äri tulirelvad Keekasse aastatel 2008-2009. Suurem osa kõnealustest relvadest olid üheksamillimeetrised Glock 17 püstolid.

Vana seaduse kohaselt oli soomlaste ettevõte relvad kasutuskõlbmatuks muutnud, misjärel politsei kiitis muudatused heaks ja need eemaldati registrist. Relvad kõlbasid vaid kollektsioneerimiseks. Kreekas muutis keegi need aga taas tagasi kasutuskõlbulikuks. Esialgu pole teada, kes seda tegi.

Soome relvaäri on ajalehe informatsiooni kohaselt tegutsenud igati seaduslikult, sest uus ja karmim tulirelvade deaktiveerimisreeglistik jõustus 2010. aastal.

Soome keskkriminaalpolitsei kinnitas ajalehele, et on juhtumiga kursis ja Kreeka kolleegid on neilt sellega seoses abi palunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles