Ukraina võimud on nõus arutama ennetähtaegsete valimiste korraldamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraine asepeaminister Serhi Arbuzov (vasakul) ja peaminister Mikola Azarov.
Ukraine asepeaminister Serhi Arbuzov (vasakul) ja peaminister Mikola Azarov. Foto: SCANPIX

Ukraina asepeaminister teatas eile hilisõhtul, et valitsus on valmis arutama opositsiooniga ennetähtaegsete valimiste korraldamist, et maandada riigis valitsevat kriisi.
 

Asepeaminister Serhi Arbuzov vastas Ukraina televisoonis esitatud küsimustele ning kinnitas, et tema meelest lahendaks uued valimised praeguse olukorra.

«Me peame istuma läbirääkimiste laua taha ning pärast ametlike soovituste esitamist neid ka arutama,» sõnas ta. «Ma ei välista, et sellised pakkumised [erakorralised valimised – toim.] tehakse ning ma arvan, et oleme valmis neid kaaluma.»

Opositsiooniliider Juri Lutsenko kutsus eile Euroopa Liidu ministreid appi olukorda lahendama, et päästa Ukraina sotsiaalsest ja majanduslikust kokkukukkumisest.

Opositsioon nõuab meeleavaldustel presidendi ja valitsuse tagasiastumist ning uusi ülemraada valimisi. Praegu on parlamendis enamuses Regioonide Partei ja selle liitlased.

Järgmised korralised presidendivalimised peaksid Ukrainas toimuma 2015. ja parlamendivalimised 2017. aastal.

Teisipäeval korraldas opositsioon valitsuses umbusaldushääletuse, ent see kukkus läbi.

Peaminister Mikola Azarov nõuab meeleavaldajatelt enne läbirääkimiste algust administratiivhoonete vabastamist. Praegu on protestijad hõivanud mitmeid Kiievi administratiivhooneid, sealhulgas linnavalitsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles