Briti valitsus koguneb esimesele kabinetikoosolekule

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister David Cameron rahvusliku julgeoleku nõukogu kohtumisel valitsusjuhi residentsis.
Peaminister David Cameron rahvusliku julgeoleku nõukogu kohtumisel valitsusjuhi residentsis. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia uue konservatiivide ja liberaaldemokraatide koalitsioonivalitsuse liikmed kogunevad täna valitsuskabineti esimesele istungile.

«See saab olema ühte valitsus ühe peamise eesmärgiga, milleks on anda meie riigile tugev, stabiilne ja otsusekindel juhtkond, mida me pikemas perspektiivis vajame,» lausus Suurbritannia viimase kahe sajandi noorimaks peaministriks tõusnud 43-aastane David Cameron eile peaministri ametiresidentsi aias koos koalitsioonipartnerite liidriga antud pressikonverentsil, vahendas BBC.

«See on uut moodi valitsus, vajadusel radikaalne ja reformimeelne, kuid suure ebakindluse ajal ka kindlustunde ja stabiilsuse allikas meie riigis,» lisas liberaaldemokraatide esimees Nick Clegg.

Lisaks eilsele pressikonverentsile osales Cameron eile esmakordselt ka rahvusliku julgeoleku nõukogu kohtumisel, kus arutlusele tuli olukord Afganistanis.

Kabinetilaua ümber saavad peale Cleggi koha veel neli liberaaldemokraati, kes samuti tänasel kohtumisel osalevad. Kokku saavad liberaaldemokraadid valitsusasutustes ilmselt 20 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles