Dalai-laama leinab head sõpra Mandelat

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1996. aastal kohtusid Dalai-laama ja Nelson Mandela Lõuna-Aafrika vabariigis Kaplinnas.
1996. aastal kohtusid Dalai-laama ja Nelson Mandela Lõuna-Aafrika vabariigis Kaplinnas. Foto: SCANPIX

Tiibeti eksiilis elav vaimne liider dalai-laama saatis reedel Lõuna-Aafrika Vabariigi endise riigipea Nelson Mandela perekonnale kaastundekirja, öeldes, et igatseb oma head sõpra, keda ta hindab kui vaprat ja põhimõttekindlat meest.


«Parim viis talle lugupidamist avaldada on teha kõik võimalik inimkonna ühtsuse ning rahu ja leppimise saavutamiseks nagu seda tegi tema,» seisis dalai-laama kodulehel tehtud avalduses.

Mandelale anti Nobeli rahupreemia 1993. aastal – neli aastat pärast dalai-laamat. Silmast silma kohtusid mehed viimati 2004. aastal Johannesburgis, edastas uudisteagentuur AFP.

«Tema pühadus sõnas, et igatseb kallist sõpra, keda ta lootis veel kohata ning keda ta imetles ja austas,» lisati avalduses.

2011. aastal kutsuti dalai-laama apharteidi-vastu seisnud Desmond Tutu 80. sünnipäeva puhul rahuloengut pidama, ent talle ei antud Lõuna-Aafrika Vabariigi viisat.

Hiina üritab 79-aastase dalai-laama reisimist piirata ning hoiatab välisriike, et Tiibeti vaimse juhi külaskäigud häirivad häid suhteid Hiina Rahvavabariigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles