Ohvrite arv Kuzbassi söebasseinis kerkis 66ni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusude koristamine Raspadskaja šahti juures.
Rusude koristamine Raspadskaja šahti juures. Foto: SCANPIX

Kemerovo oblastis Kuzbassi söebasseinis asuvas Raspadskaja kaevanduses peatati õhu saastatuse tõttu päästetööd.

Venemaa eriolukordade ministeeriumi juhtiv sõjaekspert Pavel Plat rääkis ajakirjanikele, et olukord kaevanduse kõige kaugemates tööpaikades halvenes, kuna metaani kontsentratsioon ületab normi 7 protsentiga.

Plati sõnul on 460 meetri sügavuse maa sees mitmeid aktiivseid põlenguid, vahendas Interfax. «Me ei saa ventilatsiooni sisse lülitada enne, kuni pole kustutatud põlengud,» lisas ta.

Sõjaeksperdi sõnul leiti kaevandusest kuus hukkunut, mis kergitab ohvrite üldarvu 66ni. Endiselt on segane 24 inimese saatus. Ööl vastu 9. maid juhtunud plahvatuses sai vigastada veel sadakond inimest.

Venemaa Teadusteakadeemia söeinstituudi Siberi osakonna direktori Vadim Potapovi oletusel leidis esimene plahvatus aset metaanilekke tõttu. Teise plahvatuse taga võib olla gaasist, tolmust ja hapnikust moodustunud segu plahvatamine, rääkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles