Austraalia peaminister pragas ajakirjanikuga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Rudd
Kevin Rudd Foto: AFP / Scanpix

Austraalia peaminister Kevin Rudd sattus opositsiooni surve alla, kuna pragas televisiooni otse-eetris kõvahäälselt tuntud ajakirjanikuga.

Uudistekanali ABC uudisteprogrammi teleankur Kerry O´Brien küsitles valitsusjuhti parlamendihääletusel kaks korda läbi kukkunud seaduseelnõu üle, mis puudutab süsinikuemissiooniga kauplemist, millest on saanud valitsuse lipukiri, vahendas uudisteagentuur AFP.

«(Kliimamuutuste minister) Penny Wong ja mina olime kolm päeva ja ööd koos 20 maailma liidriga üleval, et leida ja raamistada globaalne kokkulepe,» kommenteeris Rudd, lüües näpuga vastu lauda. «Nüüd on teil võib-olla lihtne istuda siin ja öelda, et seda oli lihtne teha. Las ma ütlen sulle, vennas, see ei olnud nii.»

Rudd sattus opositsiooni tule alla, kuna poliitikud tuletasid valitsusjuhile meelde, kuidas ta suutis möödunud aastal aset leidnud intsidenti, mille käigus õnnestus tal lennureisi ajal reisisaatja nutma ajada, kuna lennufirma ei saanud pakkuda peaministrile tema soovitud toitu.

Mullu septembris sattus peaminister taas soovitamatu tähelepanu alla, kuna kasutas parteikoosolekul roppu kõnepruuki. «Mind ei huvita, mida te raisad (f......) mõtlete!» olevat Rudd oma kolleegidele öelnud ning sõimanud neid terve tiraadi etiketile sobimatute roppustega.

Opositsiooni esindajate sõnul muutub peaminister solvavaks, kui tema väiteid ükskõik, mil moel vaidlustatakse. Asepeaministri Julia Gillari sõnul suhtub valitsusjuht poliitilistesse küsimustesse kire ja entusiasmiga.

Rahandusministri Lindsay Tanneri sõnul nähvavad aeg-ajalt kõik inimesed, kuid tema sõnul on Rudd üks kõige rahulikumaid poliitikuid, keda ta teab.

O´Brieni intervjuud Ruddiga saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles