Hillary Clinton: Mandela oli hiiglane meie seas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

USA endine välisminister Hillary Clinton nimetas neljapäeva õhtul surnud Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) endist presidenti Nelson Mandelat «hiiglaseks meie seas», kes näitas maailmale, kuidas reageerida ebaõiglusele ja tragöödiale.

Aastatel 1993-2001 Ühendriikide presidendi ametis olnud Bill Clinton ja tema abikaasa Hillary olid 1990. aastatel LAVi juhtinud Mandelaga heades suhetes.

Hillary Clintoni sõnul mõistis Mandela oma kodumaal demokraatia ja vabaduse juurutamise tähtsust ja näitas oma eeskujuga teistele, kuidas elada ausust esikohale seades.

Apartheidi ehk rassieraldusrežiimi vastu astumisega ülemaailmselt tuntuks ja kodumaa rahvuskangelaseks saanud Nelson Mandela suri oma Johannesburgi kodus pere keskel. 20. sajandi suurkuju tervis oli pikka aega põdur, kopsupõletik sundis ta tänavu korduvalt haiglaravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles