Mandela matuserongkäik kulgeb kolm päeva Pretoria tänavail

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto on pannud seisma liikluse valitsushoone ja presidendi kantselei juures Pretorias, kus valmistatakse ette kolm päeva kestvat Nelson Mandela matuserongkäiku.
Politseiauto on pannud seisma liikluse valitsushoone ja presidendi kantselei juures Pretorias, kus valmistatakse ette kolm päeva kestvat Nelson Mandela matuserongkäiku. Foto: SCANPIX

Neljapäeval surnud endise Lõuna-Aafrika Vabariigi presidendi Nelson Mandela matuserongkäik kulgeb kolm päeva järjest pealinna Pretoria tänavail, teatas valitsus täna ja kutsus inimesi rongkäiku saatma.

Valitsuse pressiesindaja Neo Momodu ütles, et matuserongkäigud toimuvad kolmapäeval, neljapäeval ja reedel ning nende marsruudid tehakse rahvale teatavaks.

Endise riigipea matused peetakse pühapäeval, 15. detsembril ja see päev on kuulutatud riiklikuks leinapäevaks. Mandela saadetakse viimsele teekonnale Ida-Kapimaal Qunu provintsis.

10. detsembril toimub Johannesburgi staadionil Mandela mälestusteenistus.

Rahvas saab Mandelaga hüvasti jätta 11. detsembrist matuseni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles