Ukraina meeleavaldajad võtsid maha Lenini kuju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina meeleavaldajad võtsid täna Kiievi kesklinnas maha Vene bolševistliku riigipöörde juhi Vladimir Lenini kuju, teatas miilits.

«Maskides inimesed võtsid maha Lenini kuju,» ütles miilitsa pressiesindaja, kelle sõnul lehvitasid nad seejuures Ukraina rahvusliku Vabaduspartei lippe ja lasid ilutulestikurakette.

Telepilt näitas Bessaraabia väljakul asunud samba tühja alust ja seda ümbritsevaid juubeldavaid meeleavaldajaid, kes hakkisid kirvestega maas lebava monumendi jäänuseid. Meedia andmeil on kuju pea juba maha raiutud.

Osa monumendi tükke toodi seejärel Iseseisvuse väljakule, kus kõnelejad viibutasid hõiskava rahva poole Lenini kuju küljest võetud hiiglaslikku kätt.

Punasest graniidist 3,45 meetri kõrgune kuju püstitati esmalt 1946. aasta detsembris pärast Teise maailmasõja lõppu.

Parlamendiliikme Andri Ševtšenko sõnul ei olnud kuju mahavõtmine opositsioonijuhtide algatus. «Võime öelda, et inimesed organiseerusid ise,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles