Opositsiooni liidrid soovitasid naistel ja lastel Maidanilt lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Opositsioonilise UDARi liider Vitali Klitško palus naistel ja lastel lahkuda Kiievi kesklinnas asuvalt Iseseisvuse väljakult.

Ta põhjendas seda kesklinnas liikuva siseministeeriumi eriüksuse Berkut kolonniga, vahendas lenta.ru.

Batkivštšina liige Andrei Parubi, kes on Maidanile püstitatud telklinnaku komandant, kutsus mehi barrikaadidele, mis piirnevad Mihhailovskaja tänavaga, et «kaitsta meie Maidani». Lisaks soovitas ta naistel ja laste telkidest eemale minna.

Opositsioon kavatseb Iseseisvuse väljakut kaitsta eriüksuse eest, kinnitas Batkivštšina fraktsiooni juht Arseni Jatsenjuk. «Hakkame kaitsma meie Maidani,» rääkis ta ajakirjanikele rahvusliku vastupanu staabi pressikeskuses.

Võimuerakonna Regioonide Partei liige Vladimir Oleinik rääkis, et võimaliku vastupanu puhul linnavalitsuse juures ei saa välistada adekvaatsete jõumeetodite kasutamist, vahendas Interfax.

«Näiteks praegu on Kiievi linnavolikogu hoone blokeeritud. Kohtu otsus on aga blokeerimine lõpetada. Kas võetakse kasutusele jõumeetodeid? Kui inimesed lihtsalt blokeerivad, nagu tehakse seda mujal Euroopas, võtavad kätest ja jalgadest kinni, tassitakse, koostatakse protokollid ja võetakse vastutusele. Lüüa ei tohi, pisargaasi kasutada ei tohi,» jutustas Oleinik.

Kui on aga vastu vastupanu, siis peab sellele reageerima adekvaatselt, rõhutas ta. «Kodanike vastu ei tohi kasutada jõudu, kuid on mõiste adekvaatse jõu kasutamisest.»

Berkuti üks kolonnidest sisenes Kreštšatiku tänaval asuva riigiraadio siseõuele. Lisaks seisab üks sisevägede sõduritest moodustatud kolonn Mihhailovskaja väljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles