Indias kinnipeetud laeva meeskond esitas uue kautsjonitaotluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaman Guard Ohio Tuticorini sadamas.
Seaman Guard Ohio Tuticorini sadamas. Foto: SCANPIX

Indias kinnipeetud laeva Seaman Guard Ohio laevakaitsjate ja meeskonnaliikmete advokaadid esitasid eile varasemate plaanide kohaselt Madurai kohtule kautsjonitaotluse, kirjutas ajaleht The Times of India.

India rannavalve pidas piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio kinni 12. oktoobril riigi idarannikul 15 meremiili Tuticorinist (Thoothukudi) idas. India julgeolekujõud leidsid laeva pardalt 31 automaatrelva ja 5000 ühikut laskemoona.

Võimud pikendasid viimati alles novembrikuu lõpul meremeeste juhtumi osas eeluurimist kuni 10. detsembrini. Laeva pardal viibinud meestest 14 on Eesti kodanikud.

Esmaspäevasel kuulamisel lükkasid kaitsjad kõiki meeskonnale esitatud süüdistused tagasi ning tõid ühtlasi välja, et mehi on kinni hoitud juba 40 päeva ning nende kautsjonitaotlused käimasolevale uurimisele viidates tagasi lükatud.

Süüdistus tõi omakorda välja, et juhtumiga seoses kavatsetakse vahi alla võtta veel kolm inimest.
Prokuratuuri kinnitusel on uurimine praegu otsustavas järgus ja lõpetatakse kõigi eelduste kohaselt juba lähema nädala jooksul.

Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris piraaditõrjelaeval olnud 35 meest, keda süüdistatakse ebaseaduslikus relvade ja laskemoona veos India vetes. Sierra Leones registreeritud, kuid Ühendriikides baseeruvale firmale AdvanFort kuuluva laeva 10 meeskonnaliikme ja 25 relvastatud laevakaitsja asjus algatati juurdlus. Meeskonna hulgas on peale eestlaste ka Briti, Ukraina ja India kodanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles