Ühtsus esitas Läti presidendile nimekirja uutest ministrikandidaatidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministri kt Valdis Dombrovskis (esiplaanil) koos kaitseministri kt  Artis PabriksIGA.
Läti peaministri kt Valdis Dombrovskis (esiplaanil) koos kaitseministri kt Artis PabriksIGA. Foto: SCANPIX

Läti erakonna Ühtsus esitatud peaministrikandidaat Artis Pabriks pidas president Andris Bērziņšiga nõu uue valitsuse võimaliku koosseisu üle.

Riigipea ütleb oma arvamuse homme pärast seimis esindatud parteidega peetud teist konsultatsioonivooru.

Pabriks ei tahtnud minagi detailselt kommenteerida, kuid ta märkis, et presidendile esitatud nimekirjas on konkreetsete ministrikandidaatide perekonnanimed.

Ka riigipea ei hakanud Pabriksile, kes on praegu kaitseministri kt, täiendavaid küsimusi esitama, kuna on tema tegemistega piisavalt hästi kursis, vahendas LETA.

Kui konsultatsioonide esimene voor kestis 45 minutit, siis täna rääkis president Bērziņš Ühtsuse esindajatega 15 minutit.

Ühtsuse üks liidritest Solvita Āboltiņa selgitas, et presidendil polnud täiendavaid küsimusi. Ta lisas, et partei esindajad teavitasid riigipead sellest, et kolme varemesitatud kandidaadi (Pabriks, eurosaadik Krišjānis Kariņš ja endine kultuuriminister Ints Dālderis) asemel esitab partei peaministri kandidaadiks üksnes Pabriksi, kellel on juhatuse ja fraktsiooni täielik toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles