FBI pidas kinni Times Square'i pommimehe arvatavad kaasosalised

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama kohtub New York City politseinikega operatiivkeskuses. Valgusekraanil paistab ka Times Square'il plahvatust plaaninud mehe pilt.
President Barack Obama kohtub New York City politseinikega operatiivkeskuses. Valgusekraanil paistab ka Times Square'il plahvatust plaaninud mehe pilt. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Föderaalse Julgeolekuteenistuse FBI agendid pidasid eile kinni kolm pakistanlast, keda kahtlustatakse osalemises New Yorgi Times Square’i pommirünnakukatses.

Ametnikud korraldasid läbiotsimise mitmel aadressil Maine’i, New Jersey, New Yorgi ja Massachusettsi osariigis, vahendas The Press Association.

Kaks meest peeti kinni Bostonis (Massachusetts) ja üks Maine’is. Neid kahtlustatakse immigratsiooniseaduse rikkumises.

FBI ametnike oletusel on kõik kolm seotud Pakistanis sündinud USA kodanikuga Faisal Shahzadiga, kes kaks nädalat tagasi püüdis õhkida Times Square’i piirkonda pargitud maasturit. Oma sõnul tegutses ta üksinda.

Justiitsminister Eric Holder peab kinnipidamisi otsustavaks sammuks uurimise edenemise seisukohast vaadates. Tema sõnul kahtlustab politsei, et mehed finantseerisid pommirünnakut plaaninud kaasmaalast.

Samas pole uurijad kindlad, kas mehed teadsid, milleks nende raha kasutatakse või mitte.
Shahzad tunnistas varem üles, et tõi oma auto Times Sqaure’ile ja et ta on käinud Pakistanis pommikoolitusel. Tema vastu esitati süüdistus terrorismis ja massihävitusrelva kasutamise katses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles