Klitško nõudis presidendi ja valitsuse tagasiastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina opositsioonierakonna UDAR liider Vitali Klitško on veendunud, et võimude arutu ja jõhker tegutsemine andis inimestele otsustavust juurde.

Poksitšempionist poliitik rääkis ajakirjanikele, et inimesed tulevad Maidanile vaatamata kõigile takistustele, mida õiguskaitseorganid püüavad nende teele püstitada.

«Inimesed kaitsevad kartmatult Maidani, millest on saanud ukrainlaste tahte sümbol ja ka püüdluste elada demokraatlikus Euroopa riigis. Olen uhke koos ukrainlastega – oleme siin, oleme koos, oleme püsinud paigal terve öö. Ükski inimene ei löönud kartma ega lahkunud. Võimude selline arutu ja julm käitumine andis inimestele otsustavust juurde. Kõik kiievlased tulid. Kuigi neid püüdsid takistada autoinspektsiooni töötajad, lisaks suleti keskseid metroojaamu,» rääkis ta.

Klitško sõnul peab tõusma üles kogu riik. Kõikidel maidanitel ja väljakutel tuleb nõuda valitsuse ja presidendi ametist lahkumist.

President Viktor Janukovõtš sulges teise katsega ajada laiali Euromaidan tee igasuguse kompromissini, milleks kutsusid teda varem üles poliitikud ja avaliku elu tegelased.

«Kompromissideni kõrilõikajate ja diktaatoritega ei jõua. Neist tuleb lahti saada. Täna on küsimuseks number üks Janukovõtši ja kogu tema mäda valitsuse tagasiastumine.»

Klitško kutsus korrakaitsejõude üles mitte kasutama relvi inimeste vastu. «Ärge tehke vigu. Ärge haarake relvi. Siin on rahulikud inimesed, Ukraina kodanikud,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles