Varast autoga jälitanud ettevõtja sai Soomes 4000 eurot trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toruvarga jälitamine tõi ärimehele 4000-eurose trahvikviitungi.
Toruvarga jälitamine tõi ärimehele 4000-eurose trahvikviitungi. Foto: SCANPIX

Soomest Heinolast pärit ettevõtjale läks murdvarga jälitamine oma autoga kalliks maksma, kuna ta ületas kiirust, mistõttu karistas kohus teda 3900-eurose trahviga.

Torufirmat omav ettevõtja sai öösel kella 4 paiku teate sissemurdmisest. Sündmuskohale kihutanud mees märkas õues autot, kuhu oli peale laetud hunnik vasktorusid. Auto põgenes piki maanteed Lahti suunas.

Samasse ettevõttesse oli enne seda murtud mitu korda sisse, kuid politsei polnud suutnud neid vahejuhtumeid lahendada.

Vargale järele kihutanud ettevõtja võttis ühendust hädaabikeskusega ja selgitas toimuvat. Mees teatas valves olnud korrapidajale, et varas kihutab mööda maanteed päris kiiresti, mille peale soovitati mehel arvatavat kurjategijat veel veidi jälitada.

Ärimehe auto kiirus oli tõusnud 180 kilomeetrini tunnis ja ettevõtja oli seda öelnud ka hädaabikeskuse valveametnikule ja küsinud, et ega politsei talle selle eest trahvi ei tee, kuid talle ei vastatud midagi.

Ühel hetkel otsustas ettevõtja jälitamise lõpetada. Politsei pidas varga kinni Lahtis.

Varast jälitanud mehe sõidukiiruseks oli politseipatrull mõõtnud 175 kilomeetrit tunnis. Prokurör esitas talle süüdistuse liiklusturvalisuse ohustamises ja nõudis juhtimiskeelu kehtestamist.

Maanteel, kus kihutamine aset leidis, on maksimaalne lubatud sõidukiirus 120 kilomeetrit tunnis.

Päijät-Häme ringkonnakogus leidis, et varast jälitaval ettevõtjal polnud mingit õigust sõita nii kiiresti, sest polnud sundseisu. Kohtu väitel oli ettevõtja saanud aru, et hädaabikeskuse korrapidaja ei saa lubada tal ületada sõidukiirust.

Kohtusaalis kuulati lindilt üle vestlus varast jälitava ärimehe ja hädaabikeskuse korrapidaja vahel.

Ettevõtja end süüdi ei tunnistanud ja nõudis süüdistuse tagasi lükkamist.

Ringkonnakohus karistas ärimees 30 päevatrahviga, mis oli antud juhul minimaalne karistus. Tegelikkuses tähendab see 3900-eurost trahvi. Lisaks karistati teda tingimisi kolme kuu pikkuse autojuhtimise keeluga.

Hiljem selgus, et Helsingist pärit mees oli torufirmas vargil käinud varemgi. Ka temale esitati süüdistus kihutamises ja muudes arvatavates kuritegudes. Mees kohtusse ei ilmunud, mistõttu kohandatakse tema suhtes järgmisel nädalal sundtoomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles