Putini sõnul on Ukraina endiselt tolliliitu teretulnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin täna Kremlis.
Venemaa president Vladimir Putin täna Kremlis. Foto: SCANPIX

«Venemaa on endiselt valmis tegema koostööd Ukrainaga postsovetliku tolliliidu küsimustes,» ütles president Vladimir Putin iga-aastases pöördumises parlamendi mõlema koja poole.

«Me ei suru kellelegi midagi peale, aga kui meie sõbrad soovivad koostööd teha, oleme valmis seda tööd ekspertide tasemel jätkama,» sõnas Putin föderaalkogule.

Tolliliitu kuuluvad praegu lisaks Venemaale ka Kasahstan ja Valgevene ning sellega kavatsevad ühineda Armeenia ja Kõrgõzstan.

«Meie integratsiooniprojekt baseerub võrdsusel ja tõelistel majandushuvidel,» sõnas Vene president. «Me kavatseme süstemaatiliselt jätkata Euraasia protsessi, vastandamata seda teistele integratsiooniprotsessidele, sealhulgas sellisele küpsele protsessile nagu Euroopa oma,» väitis Putin.

President kinnitas, et Venemaa soovib olla tugev ja austatud riik, ent mitte maailmas hegemooniat taotlev supervõim.

«Me ei sekku kellegi huvidesse, me ei suru oma kaitset kellelegi peale, me ei õpeta kedagi, kuidas tuleb elada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles