Valitsus: lõuna-aafrikased Mandela matustele ei pääse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihane lõuna-aafriklanna eile pealinnas Pretorias pärast seda, kui kuulis, et Nelson Mandela kirstu külastamisaeg on lõppenud.
Vihane lõuna-aafriklanna eile pealinnas Pretorias pärast seda, kui kuulis, et Nelson Mandela kirstu külastamisaeg on lõppenud. Foto: SCANPIX

Lõuna-aafriklased ei pääse möödunud nädalal surnud endise presidendi Nelson Mandela matustele, sest see viiakse läbi tema lapsepõlvekodus kitsas perekonnaringis, ütles täna valitsuse pressiesindaja.

Pühapäeval Ida-Kapimaal Qunu külas toimuvatest matustest võtab osa umbkaudu 5000 inimest, kelle hulgas on siiski ka kõrgeid välismaa aukandjaid ja poliitikuid.

Pärast matusetalitust kõrvalised isikud lahkuvad ja Mandela sängitatakse mulda pereringis, seletas pressiesindaja Phumla Williams.

«Perekond andis teada, et soovib teha matustest perekondliku sündmuse,» ütles Williams. «Nad ei taha, et televisioon seda näitaks. Nad ei taha, et inimesed näeksid, kuidas surnu hauda lastakse.»

Mandela kirst toimetatakse Qunusse laupäeva hommikul. Matusetalitus algab pühapäeva hommikul.

Neljapäeva õhtuks oli külla saabunud juba 3000 ajakirjanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles