Janukovõtš: Azarov jääb ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurointegratsiooni poolehoidjate barrikaadid Kiievis Iseseisvuse väljakul 13. detsembril.
Eurointegratsiooni poolehoidjate barrikaadid Kiievis Iseseisvuse väljakul 13. detsembril. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš lükkas täna tagasi opositsiooni nõudmise valitsuse errusaatmiseks ja kinnitas, et peaminister Mõkola Azarov jääb ametisse.

«[Valitsus]kabineti errusaatmine näeb ette parlamendihääletust ja alles seejärel presidendipoolseid samme. Hääletus on toimunud, te olete seda näinud,» edastas presidendi pressiteenistus Janukovõtši sõnu kohtumisel tudengitega.

Ülemraadas ei leidnud 3. detsembril toetust opositsiooni algatus Azarovi valitsuse umbusaldamiseks, seda toetas 186 rahvasaadikut. Umbusaldusavalduse läbiminekuks olnuks vaja 225 seadusandja toetust.

Opositsioon on korduvalt nõudnud valitsuse tagasiastumist ning ennetähtaegsete presidendi- ja parlamendivalimiste korraldamist.

Lisaks on vastasleer nõudnud valitsuselt kõigi kinnipeetud meeleavaldajate vabastamist ja Euroopa Liiduga tihedamate sidemete sisseseadmist. Võimud vabastasidki reedel üheksa 1. detsembril presidendiadministratsiooni hoones juures kinni peetud protestijat.

Opositsioonierakonna Batkivštšina parlamendifraktsiooni juht Arseni Jatsenjuk on esitanud opositsiooni nõudmisena ka ebaseaduslike otsuseid langetanud ja neid ellu viinud ametnike karistamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles