Janukovõtš: provokaatoreid karistatakse, ülejäänutele antakse armu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievis aset leidnud ümarlaud tõik kokku Ukraina riigi- ja usuringkondade juhid ning opositsiooni liidrid.
Kiievis aset leidnud ümarlaud tõik kokku Ukraina riigi- ja usuringkondade juhid ning opositsiooni liidrid. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš ütles täna, et provokaatoreid tuleb karistada ning seadust mitte rikkunud kinnipeetud meeleavaldajad tuleb vabastada.

Ühtlasi kutsus riigipea meeleavaldajaid vastasseisu lõpetama. «Pöördun kõigi kodanike poole kõigis protestipaigus. Rahunege maha. Vastasseisud ei vii kunagi heade tulemusteni. Minu palve on, et valitsusele ja opositsioonile antaks võimalus leida kujunenud olukorrast üheskoos väljapääs,» ütles Janukovõtš ümarlauakõnelustel peetud lõpupöördumises.

Presidendi sõnul tuleks karistada valitsusasutuste hooneid hõivanud isikuid. «Me peame nendele küsimustele õiglase ja objektiivse vastuse andma. Kes olid need provokaatorid? Kes neid rahastas?» küsis riigipea läbirääkimiste käigus.

Ta avaldas lootust, et uurimine selgitab provokaatorid välja.

Rääkides Kiievi Iseseisvuse väljakul ööl vastu 30. novembrit aset leidnud sündmustest, ütles ta, et «süüdlasi tuleb karistada ning eksikombel kinni peetud isikutele - nii 30. novembril kui ka teistel päevadel - tuleks armu anda».

Riigipea sõnul vajab seda Ukraina avalikkus. «Vastasseis riigis lõpetatakse, Ukraina naaseb stabiilse elu juurde,» lubas ta.

Ümarlauakõnelustel osalesid kolm opositsiooniliidrit - Vitali Klitško, Arseni Jatsenjuk ja Oleg Tjagnibok. Opositsioonierakonna UDAR esimehe Klitško sõnul lükkasid võimud tagasi kõik nende nõudmised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles