Medvedev: ELi esindajate käimine Maidanil on sekkumine Ukraina siseasjadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Catherine Ashton koos opositsioonipoliitiku Arseni Jatsenjukiga Maidanil 10. detsembril.
ELi välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Catherine Ashton koos opositsioonipoliitiku Arseni Jatsenjukiga Maidanil 10. detsembril. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev peab Euroopa Liidu komissaride käimist Maidanil jõhkraks sekkumiseks Ukraina siseasjadesse ja tema arvates ei tohi 21. sajandil nii käituda.

«Kõrvalt vaadatuna on see väga metsik, kuidas ministrid, ELi komissarid, jalutavad väljakul. Mina leian, et nii ei tohi 21. sajandil käituda,» rääkis valitsusjuht täna Moskvas toimunud pressikonverentsil.

«Euroopa Liidu ja teiste riikide esindajate kohalesõitu ja minekut kõige kõrgema kodanikuaktiivsusega kohta, kus leiavad aset sanktsioneerimata kogunemised, ei saa ma nimetada teisiti kui jõhkraks sekkumiseks suveräänse riigi siseasjadesse,» ütles Vene peaminister.

«Kuid see on juba Ukraina partnerite asi, et keda kutsuda ja keda mitte,» lisas ta Interfaxi vahendusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles