USAs vahistati enesetapurünnakut kavandanud lennundustöötaja

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kansase kuberner Sam Brownback ja prokurör Barry Grissom teatavad Terry Lee Loeweni vahistamisest.
Kansase kuberner Sam Brownback ja prokurör Barry Grissom teatavad Terry Lee Loeweni vahistamisest. Foto: SCANPIX

USAs Kansase osariigis vahistati mees, keda süüdistatakse lennujaamas autopommi plahvatuse korraldamise kavatsuses, 58-aastane lennundustehnik Terry Lee Loewen tahtis väidetavalt õhkida Wichita kontinendisiseses lennujaamas autopommi.

Võimud vahistasid Loeweni täna hommikul pärast seda, kui ta püüdis minna lennujaama maandumisrajale ning sõita seal sõidukiga, mis oli tema arvates lõhkeainet täis, USA justiitsministeeriumi teatel kulutas mees mitu kuud plaanile, kuidas kasutada oma sissepääsukaarti plahvatuse korraldamiseks, vahendas ERR Uudised BBCd.

«Ta kavatses ise lõhkeaine õhkida ning selles plahvatuses surra,» teatas ministeerium.

Loewenile esitati süüdistus massihävitusrelva kasutamise katses, lisaks esitati talle süüdistus katses kahjustada vara lõhkeainega ning toetada välismaist terroriorganisatsiooni.

Politsei kinnitusel püüdsid FBI salaagendid mehe lõksu ning inimesed ei olnud kordagi ohus, süüdimõistmise korral võib Loewenit oodata eluaegne vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles