Nelson Mandela maeti perekonna hauaplatsile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandela kirst täna teel perekonna hauaplatsi poole.
Mandela kirst täna teel perekonna hauaplatsi poole. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika vabariigi (LAV) esimene mustanahaline president Nelson Mandela maeti täna lapsepõlvekülas Qunus perekonna hauaplatsile.  

Mandela kirstu hauda laskmist jälgisid tema lesk Graca Machel, endine abikaasa Winnie Madikizela-Mandela ning teised perekonnaliikmed. Lisaks lähedastele oli matusele kutsutud 450 valitud külalist. Hauda langetati Mandela kahurite aupaukude saatel, lisaks lendasid samal ajal paigast üle riigi sõjaväehelikopterid ja hävitajad. 

Muldasängitamisele eelnes riiklik matuseteenistus. Kuigi see pidi kava järgi kestma kaks tundi, võttis üritus kauem aega, kuna üks kõneleja teise järel tahtis Mandela mälestuseks sõna võtta.

«Inimene, kes siin lamab, on Lõuna-Aafrika vägevam poeg,» sõnas Lõuna-Aafrika vabariigi vanima poliitilise organisatsiooni Aafrika Rahvuskongressi (ANC) asejuht Cyril Ramaphosa tseremoonia avakõnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles