Läti rahandusminister lubab rahvale paremat elu kui Kreekas

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Vilks
Andris Vilks Foto: SCANPIX

Nagu teatas rahandusminister Andris Vilks, läheb elu Lätis peatselt paremaks kui Kreekas ning varsti jõutakse järele Tšehhi Vabariigile. Ministri kinnitusel saab see kõik võimalikuks tänu rahale Euroopa Liidu fondidest.

Nagu vahendab Dienas Bizness, rõhutas Vilks, et ilma eurorahadeta olnuks kriis Lätis veelgi sügavam ning riigi majandus ei näitaks praegu Euroopa Liidu kiireimat kasvutempot.

Ministri sõnutsi kasvanuks Läti SKT ilma eurorahadeta tänavu mitte 4,5 protsendi, vaid kõigest 1,5 protsendi jagu.

Vilks on veendunud, et 2-3 aasta pärast on Poola ja Ungari Lätist kaugel maas, seejärel aga vuhisetakse mööda Kreekast ning jõutakse enam-vähem Tšehhi Vabariigi elatustasemele.

Et mäkketõus oleks kergem, eraldab Brüssel perioodil 2014-2020 Lätile täiendavad 4,4 miljardit eurot. Rahandusministeerium tõotab esitada esimesed projektid uute rahade rakendamiseks juba tuleva aasta esimeses pooles.

Arvamusküsitluste valguses usub vähem kui 9 protsenti Läti elanikest, et ELi fondide raha kasutatakse riigis nii nagu vaja. Seejuures on kolm neljandikku kindlal seisukohal, et vahendid satuvad sinna kus juhtub – tihti ka kelmide karmanisse.

DB toonitab kohalikus meedias levivat arvamust, et Läti arengusse peaks eelkõige investeerima Läti ise, mitte Euroopa – alles siis saaks rääkida, kellele järele jõutakse ja kellest mööda minnakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles